Resultat av fototävlingen 2017

Jury har i år varit Patrik Larsson, Grandimage. Hans motiveringar kan du läsa i anslutning till de fem prisbelönta bilderna här nedanför. Därefter finner du de fem bidragen som får ett hedersomnämnande.
Vårgårda Fotoklubb gratulerar vinnarna och tackar alla som deltog i vår fototävling!

1. Elisabeth Liljenberg, Tall i frostig dimma
En otroligt finstämd och val avväg bild som ger en känsla av tysthet och lugn. Man riktigt hör hur snön dämpar alla ljuden.
Frosten på den lilla tallen och konverteringen till svarvitt gör den lågmälda bilden helt magnifik. Redan vid första genomgången så riktigt hoppade den ut och grep tag om mig.
Lågmält och finstämt på absolut bästa sätt.

Grattis till en riktigt bra naturbild och första pris i Vårgårda Fotoklubbs fototävling under Naturfotofestivalen 2017!


2. Thomas Johansson, Stormfågeln – den ständiga följeslagaren på Svalbard
Som en ängel som dansar över himlen kommer Stormfågel och bryter sig ur bilden. En bild på en fågel där fågel trots sin storlek i bilden faktiskt känns sekundär på något sätt. Jag gillar verkligen den något vågade beskärning där vingen och stjärten klipps av. Det och de mjuka tonerna bidrar till känslan av ett väsen som kommer ut ur dimman.


3. Ulrika Arnell, Inferno
Vilket otroligt kraft!
Vi är nog många som älskar att sitta vid havet när det stormar och verkligen få känna elementense styrka. Att sedan få den känslan på bild kan vara snart sagt omöjligt men här har fotografen verkligen fått till den dramatiska känslan på bästa sätt. Det känns som om vågen i vilken sekund som helt kommer att skölja över mig och påminna mig om dess otroliga kraft, en kraft som bilden verkligen förmedlar.


4. Eva Mårtensson, Majsnö
Så mjuk och lätt bild!
Vid första anblick är det svårt att avgöra vad man ser. Jag får nästan känslan av ett vattendrag. Linjerna är mjuka och behagliga och jag får en lätt och målerisk känsla av att titta på bilden. De två svarta delarna på högersidan ger kompositionen liv och panormaformatet dra ögat fram och tillbaka i bilden utmed de böljande och vackra linjerna.


5. Patrik Eld, Ejder, Lysekil
Som fågelskådare är ejdern en fågel som ligger mig varmt om hjärtat, den är kraftfull men ändå så smidig. Fjädrarna ligger alltid lika perfekt. Just kraften är något jag gillar i denna bilden. Titta bara på vingarna, de yttre fjädrarna som kastat upp allt det läckra vattnet är nu påväg ner och med sådan kraft att dom viker sig längst ut. Att få en fågel i denna positionen och med den kraften är magiskt. Bakgrund, fågel, riktning ja allt stämmer!

Hedersomnämnanden


Elisabeth Liljenberg, Höstvindar


Gunnar Aus, Snöväder


Jens Wikström, Don’t touch my food


Tore Almgren, Tranor i fullmåne


Åke Andreasson, Tordmule